Verdens matvarehåndtering en skandale

Å kaste så mye mat skulle være en umulighet

Fra våre hjem, butikker, restauranter og matfabrikker kastes halvparten av den mat som produseres. Ved å bruke så mye kjøtt som vi gjør blir det enda med urasjonelt fordi dyr ikke er effektive produsenter. Vi dyrker ressurskrevende planter som vi med enkle tilpasninger kunne spist, men som vi gir til dyr i industrielt landbruk med bruk av enorme ressurser inklusive vann. Datostempling gjør at all mat som er utgått på dato kastes, rester spises ikke og utseende spiller vesentlig rolle.

Man må tak tak selv

Dette er drøye påstander, men ta en runde med deg selv - er dette sant? Hva kan man gjøre som betyr noe? Dag for dag - kartlegg hvor tapene oppstår.

Heldigvis brukes en del av denne maten til dyrefor til dyr som vi deretter spiser kjøttet av. Logikken er dårlig: vi kan ikke spise maten, men det er i orden å gi den til dyr.

Linker

Det innføres fransk lovforbud mot kasting av mat.

Slik unngår du å kaste mat: GOD MAT AV RESTER: Ta en titt i kjøleskap og brødboks. Kanskje finner du både melk som er i ferd med å gå ut på dato, rester fra gårsdagens middag, litt tørt brød eller en osteskalk. Her er gode tips til hva du kan lage av restene.

25% rett i søpla: Nordmenn kaster enorme mengder mat hvert år. Tidsklemma og klokkertro på datostemplingen er noen av grunnene.