Sunn mat er grønn

Det er vanskelig å spise mye grønn mat i tillegg til annen mat, men det kan gi god helse om du gjør det. Bladsalater, persille, krydderurter, spinat, hvetegress, spirer, broccoli og alle de andre gir deg klorofyll som bidrar til ikke-sure eller alkaliske kroppsvæsker. Skjær det opp, bland det inn eller juice det. Ta med grønnkål som er en fantastisk grønnsak som kommer sterkt.

Her kan du finne grønne oppskrifter.

Bjørkeblader er saftige, kan skjæres opp, blandes inn i salater, juices eller spises som de er.

Masse av det man finner vilt ute i naturen kan også spises, som bringebærblader, kløver, meldestokk, bjørkeblader, gress og tonnevis med forskjellige urter. Alt det som vokser vilt er 100% naturlig også. Rolv's norske planteleksikon inneholder mange artikler om urter her i landet.

Grønnsaker er nesten ren væske

Ikke glem at rå grønnsaker og frukt inneholder opp til 95% væske som kan bidra til å dekke væskebehovet for en dag. Overdreven vanndrikking, spesielt av klorert mykt vann, kan gi helseproblemer, så sørg for at vannet du drikker er av høy kvalitet.

Les mer: Godt drikkevann skal bare inneholde stoffer kroppen har godt av.

Les mer: Spis grønt og bli en kjempe du også.

Sett deg inn i emnet, søk og finn. Her er et eksempel på næringsinnhold for spinat, se på A-vitamin og K-vitamin, se at grønne blader er vitaminbomber!

Kanskje det finnes mye grønn mat i området du bor? Ta en tur ut om sommeren og finn den.