Spis spinat hver dag dagen gjennom

Grønn klorofyllbombe gir sunnhet

Alle grønne bladgrønnsaker er det klokt å spise i store mengder, men spinat er favoritten for mange. Den går rett inn i mange oppskrifter og salater og smaker godt. Mange har aldri testet ut smaken på rå spinat ved å tygge den, men det er verdt et forsøk. Vanlig spinat eller den mindre varianten babyspinat er næringsmessige kraftpakker, og de er sterkt alkaliske.

Populær og med god grunn

Les om mat fra naturen, for eksempel melderstokk som er en slags spinat som ble mye brukt før i tiden

Som med all annen grønn mat er spinat rik på klorofyll som er en kraftig alkalisator og blod-bygger. Den inneholder mye vitamin K og A, masse mangan og her kan du se hele næringsprofilen til rå spinat.. Oksalsyre og natrium finnes også, men ikke i mengder som betyr noe som helst ved alminnelig bruk.

Det er stor bredde i stoffene den inneholder, og det er en god ide å spise spinat dagen igjennom hver dag.

Lett å dyrke selv

Spinat dyrkes selvsagt i store drivhus, men økologiske varianter er kommet, og det er jo sterkt å foretrekke. Den er er lett å skaffe, til og med dyrke selv kan du gjøre i altankassen, hagen eller bakhagen din. Linné satte navnet Spinacia oleracea på den, og den har lenge vært dyrket overalt.

Dyrk spinat selv, det er ikke vanskelig.

Spinat er sunt - vi kan ikke si det kortere

De som vil kan finne mye interessant stoff på nettet om spinat, spinatforsking og hva spinaten kan gjøre for deg. Et godt råd er å holde seg unna alle detaljene, og finne kjernen i saken, for spinat er rett og slett sunt. Kortere kan vi ikke si det. Det gjelder de fleste grønne bladvekster, så bare spis rikelig.

Sjekk også grønnkål, ruccula, bladsalater i mange varianter, selleri, rød/gul pepper, broccoli, agurk, avokado og flere du vil finne når først begynner å se deg om.

Spinat brukes til alt mulig

Børek med spinat, i muffins, stuing, suppe, pizza, salater, supper, .... listen er nesten uendelig. Behandle den lett: Spis spinat rå eller gi den et superkort oppkok - sekunder - og sett til litt olje og krydder om ønskelig. Den faller lett sammen ved oppvarming, men mange bruker den i stuinger, paier og supper og krever da litt store mengder volummessig.

Spinat og oliven pai

Spinat er for alle hver dag, og den gir bidrag til sunnhet og slankhet så det er bare å gå i gang.

Les flere artikler på NyttNorge. Se emnene våre og bruk søkefunksjonen. Stopp, tenk og gjør det.