Sola i solnedgang går ikke ned, den går bort og kommer, flat jord vinner frem

Solnedgangen blir beundret av millioner av mennesker hver dag. Det er noe av det vakreste i verden, og gir oss ro. Vitenskapen med sin heliosentriske modell forklarer via Wikipedia at solnedgangen er på grunn av jordas rotasjon, som ingen kan se eller føle. De fleste av oss aksepterer det og tenker ikke noe mer på det, men holder egentlig forklaringen mål?

Vi kan alle se at solen forsvinner med bunnen først, uansett hvor du befinner deg geografisk, og uansett årstid. Hvis jorden spinner rundt sin egen akse, og solen står stille i forhold til jorden, hvilken mekanisme helt nøyaktig er det som gjør at vi ser det vi ser og ikke at solen forsvinner sidelengs eller med en annen vinkel? Å si "rotasjonen" blir for enkelt. Svaret bør ha mer enn ett ord for å overbevise deg.

Les her: Tyngdekraften gravitasjon er en illusjon eksisterer ikke.

Geosentrisk virkelighet gir en bedre forklaring

På en flat jord i den geosentriske modellen går solen ned med bunnen først på grunn av perspektivet. Dette er den samme effekten som gjør at båter går bort i horisonten med bunnen først. Solen går bort i fra oss, ikke ovenfra og ned.

Ser du hvordan trestammen blir kortere og kortere jo lenger unna den er? Dette er den samme effekten som gjør at det ser ut som om sola går ned, og at båtene forsvinner med bunnen først i horisonten. Det er ikke fordi det er en kurve. Det er ingen kurve.

Neste gang du ser på solnedgangen, eller filmen under, tenk over dette:

  • Solen går i samme høyde over bakken hele tiden, det bare ser ut som om den går ned.
  • Solen går over, rundt og bort fra deg, ikke ovenfra og ned. Ser du det?
  • Skyene i horisonten, de som er rett foran sola, har samme høyde over bakken som skyene rett over deg. Dette er viktig å innse for å forstå perspektiv.
  • Solen er mye mindre og mye nærmere enn du har blitt fortalt, den er rett der oppe på himmelen, innenfor det blå (atmosfæren).
  • Hvorfor er ikke hele horisonten opplyst hvis sola er over 100 ganger bredere enn jorda? I det sola går ned ser vi helt klart at det bare er lyst i nærheten av sola, lyset er lokalt.
  • Legg merke til størrelsen på sola, film det gjerne og sjekk med linjal. Sola blir mye mindre i løpet av få minutter, noe som viser at sola beveger seg bort fra oss og ikke står stille.


Går sola ned eller bort i denne videoen her? Er det jorda som beveger seg eller er det sola? Tenk over det. Se den gjerne flere ganger hvis du ikke er sikker.

Sjekk gjerne det motsatte ved soloppgang. Solen blir som oftest større veldig fort, noe som ikke kan skje hvis solen er på tilnærmet samme avstand relativt til jorden hele tiden.

Husk at høyt på himmelen betyr nærme, og lavt på himmelen betyr langt unna.

Den heliosentriske modellen rakner i sømmene

Det er nå de enkleste tingene som begynner å gå i oppløsning. Fundamentale spørsmål og observasjoner blir ikke forklart, eller bare snakkes ikke om:

  • Hvorfor fins det ikke en eneste 360-graders uklippet video eller live-stream av hele jordens overflate? Dette ville vist om is-ringen rundt den flate jorden er der, eller om det er mer land, og om kartet vi får servert er riktig. Datagrafikk, kompositter og behandlede filmer og bilder kan ikke regnes som bevis da det lett kan forfalskes.
  • Hvordan kan vi se den samme stjernehimmelen 6 mnd senere, og år etter år, hvis vi går i elliptisk bane rundt sola, spinner rundt vår egen vinglete akse, samtidig som solsystemet går i hundretusenvis av kilometer i timen rundt om i galaksen som også flyter rundt i universet? Stjerner som er kvadrillioner av kilometer unna kan ikke være bundet til jordas bevegelser. Nordstjernen (Polaris) er rett over Nordpolen, slik den alltid har vært, og ser ikke ut til å bevege seg i det hele tatt. Alle stjernebilder er uforanderlige, noe som ikke er mulig hvis stjernene beveger seg fritt i forhold til hverandre.
  • Hvordan fungerer raketter i vakuum når det ikke fins luft å dytte mot? Ting kan ikke dytte seg selv. Hvordan hindrer de rent teknisk vakuumet i å suge alt drivstoffet ut i verdensrommet?
  • Hvorfor bruker de satellitter når dette aldri har vært nødvendig? GPS kan gjøres med bakkenettet, og resten kan gjøres med ballonger eller høytflyvende droner. Det finnes ingen design-tegninger eller forklaringer på hvordan de teknisk klarer å sende tapsfrie signaler uavbrutt over en distanse på flere tusen kilometer, i 30 000 km i timen, i ekstreme miljø og temperaturer, uten å kunne styre eller ha mulighet til å oppgradere hardware og software. Slik teknologi eksisterer ikke.

En nøyaktig video-animasjon av solsystemet med tallene til NASA kommer til å vise at den heliosentriske modellen ikke er riktig, og at solnedgangen ikke hadde sett ut som det vi faktisk ser.

Det mest interessante med det hele er hvordan vi alle ikke har sett det før. Det var der hele tiden rett foran øynene våre. Ser du det ennå?

Linker

Les her om hvordan du regner ut kurven, og litt mer om perspektiv.

Les om hvorfor de lyver om den flate jorden her hvis du fortsatt tviler.

Les flere artikler på NyttNorge. Se emnene våre og bruk søkefunksjonen. Stopp, tenk og gjør det.

Les mer: Original tenking er mangelvare.