Snart 100 år: Essiac kreftbehandling basert på styrking av immunresponsen

Historien om kreftbehandlingen går videre

En gammel indiansk urteblanding lever videre med kjente ingredienser som småsyre (bildet over).

Dagens kreftbehandling er kommet i vanry, og prognosene for årene som kommer er ikke gode - det ventes at flere og flere vil få kreft uten at det skjer noe. Et historisk tilbakeblikk kan være interessant, og se på en behandling som lever videre, til tross for at det ikke har vært gjennomført kliniske studier av preparatet som viser virkning på sykdommer. Den canadiske sykepleieren Rene Caisse hadde imidlertid sett en oppskrift som virket og hun hadde en mening om årsaken til kreft, noe vi mangler vi i dag.

Les her: Kreftskandale - dystert om kreftutviklingen i verden og Norge fra Verdens Helseorganisasjon WHO.

Gammel kreftbehandling lever videre

Hun fant en kreftbehandling i form av en gammel indiansk urteblanding som fikk stor oppslutning. Folk overlevde kreft etter bruk av urteblandingen, hun fikk støtte fra mange hold, det ble utført undersøkelser, hun etablerte en klinikk som hun drev fra 1934-42, og folk strømmet til for behandling. Hun fikk imidlertid økende motstand fra de etablerte institusjonene, men holdt arbeidet i gang til hun døde i 1978 90 år gammel. Hun ble aldri arrestert på grunn av den store oppslutningen hun hadde, og hun tok seg ikke betalt for urteblandingen.

Rødalm - bruk innerbarken

Hva den består av

Urteblandingen som ble brukt i kreftbehandlingen var av indiansk opprinnelse, og består av kanadiske planter fra Ontario som Burdock Root, Slippery Elm Inner Bark, Sheep Sorrel og Indian Rhubarb Root. På norsk blir det småsyre (Rumex acetosella), storborre-rot (Arctium lappa), rødalm (Ulmus rubra) og rabarbra-rot (Rheum palmatum).

Cassies immunteori

Hun forklarte virkningen som en styrking av immunsystemet slik:

"I kroppen vår har vi et hav av antigener. Disse antigenene inkluderer farlige miljøinntrengere som virus, antibiotikaresistente bakterier, unormale celler, parasitter, kjemiske forurensninger og andre syntetiske giftstoff som truer våre organer. Vi er i stand til å overleve periodiske angrep på vår helse og vårt liv fra disse antigenene på grunn av vårt immunsystem. Nøkkelen til å opprettholde optimal helse begynner med en bedre forståelse av den menneskelige kroppens biologiske prosesser.

Les her: Immunterapi for kreft øker forvirringen.

Immunsystem modell forenklet

Det menneskelige immunsystem er en synergistisk interaksjon mellom celler, molekyler og fluider i kroppen. Når legemet er ved god helse virker alle de biologiske systemer effektivt sammen. Når kroppen er truet aktiveres immunsystemet for å gjenopprette helsa. Det er to systemer som kroppen benytter for å identifisere fremmede inntrengere. Det første systemet er det uspesifikke forsvarssystemet og det andre er det spesifikke forsvaret.

Det uspesifikke forsvarssystemet er avhengig av kroppens naturlige evne til å gjenkjenne og ødelegge fremmede inntrengere. Første forsvarslinje består av hud og slimhinner. De fungerer som fysiske barrierer ved å hindre fremmedlegemer fra invadere kroppen. Når patogener kommer inn i kroppen gjennom ødelagte vev får vi en kjemisk respons som "slår på" en inflammatorisk respons. For å bekjempe den truende inntrengeren øker kroppen produksjonen av hvite blodlegemer, noe som kan resultere i en temperaturøkning. Dette forklarer hvorfor feber ofte følger en infeksjon.

Essiac produkter

Hvis et patogen passerer gjennom kroppens ikke-spesifikke forsvar reagerer immunsystemet med en rekke spesifikke forsvar som angriper de fremmede inntrengerne. Disse forsvarsmekanismene er kjent som den immunresponsen som består av antistoffer og spesielle immunceller. T-celler og B-celler er avgjørende for immunsystemet. T-celler (T-lymfocytter) kommer fra thymuskjertelen og B-celler (B-lymfocytter) modnes i benmargen. T-cellene gi den første responsen til en truende fremmed inntrenger. En type T-celle er T4-hjelpercelle. Disse induserer B-celler til å "slå på", og reagerer på tilstedeværelsen av en truende fremmed inntrenger. B-celler reagerer med å produsere antistoffer, og ved å stimulere en type T-celle som er den naturlige drepercellen. De ødelegger de invaderende celler ved hjelp av direkte kontakt eller ved å fremstille et cytotoksin eller cellegift. Som en kontroll finnes T8-suppressor celler som "slår av" immunresponsen når inntrengerne er ødelagt og det er ryddet opp i infeksjonen. Hvis patogenet dukker opp igjen har kroppen evnen til umiddelbart å produsere antistoffer for å håndtere den fremmed inntrengeren.

Det spesifikke forsvarssystemet sirkulerer delvis i blodet og lymfesystemet. Lymfesystemet består hovedsakelig av lymfe, lymfekar og strukturer eller organer som inneholder lymfatisk vev. Lymfe er en tykk, fargeløs væske. Noen av funksjonene er å bære fett og næringsstoffer, og å distribuere bakteriebekjempende hvite blodlegemer. Lymfeårer transporterer lymfen til de forskjellige deler av kroppen. Langs større lymfeårer er det små nyreformede strukturer som er lymfeknutene. Lymfeknuter filtrerer blodet for å hindre bakterier og andre patogener fra å reise gjennom lymfesystemet. Lymfeknutene er områder med høy immunologisk aktivitet sammen med benmarg, thymus, milt, lever, mandlene, adenoidene, og Peyer patcher i tarmen.

Ingrediensene i Essiac te.

Den menneskelige immunsystemet har evnen til å gjenkjenne samt beskytte mot et stort utvalg av bakterier, virus og andre patogener som daglig utfordrer kroppen. Alle deler av immunsystemet arbeider sammen for å beskytte menneskekroppen. Det er en økende bekymring for at kroppen vår blir "overbelastet" med progressivt farlige kjemikalier og miljøgifter i miljøet som vi ikke kan kvitte oss med naturlig."

Hva viser historien

Moderne medisin har sviktet, Essiac selges i dag som et kosttilskudd uten påstand om noe som helst, og folk kjøper det via nettet. Finnes det kanskje et virkestoff inni der? Det får vi aldri vite - de etablerte vil ikke kjenne til andre muligheter. Det finnes mange slike, og en dag finner vi noe som er bedre enn dagens metoder.

Her kan du lese flere artikler om kreft:

Årsakene til kreft kommer ikke fram

Kreft behandles uten riktig diagnose

Er stråling dumskap eller massemord

Kreft sprer seg voldsomt og gir kommersiell suksess

Kreftbehandling i Norge er dødelig

Sjokkerende praksis i kreftbehandling

Kreftskandale dystert om kreftutviklingen i verden og Norge fra WHO

Kreft en systemisk sykdom

Les flere artikler på NyttNorge. Se emnene våre og bruk søkefunksjonen. Stopp, tenk og gjør det.

Interessante linker

Essiac originalen

Kommersiell nettside om Essiac