Slaktehusene lukkes

Hvis folk visste hva som foregår på slaktehusene ville alle vært veganere

Dyr slaktes ikke på gårdene lenger, det er ikke økonomisk. Slaktehusene blir stadig mer effektive anlegg.

Les her: Vår moral og etikk vekker vår kollektive bevissthet og gir økende veganisme. Konsekvensene av veganisme gjelder vår verden, mye mer enn sunn mat.

Det blir vanskelig å følge med på hva som skjer på slaktehusene i verden. Publikum må skånes fra å vite hva som skjer i produksjonen av vår mat. Det rapporteres om mishandling av dyr, utstrakt bruk av gass til bedøving og stadig mer maskinell håndtering av levende dyr. I økende grad stenges observatører ute. Jaget mot effektivitet leder til prosesser som ikke tåler offentlig innsyn.

Griser føres inn i gasskammeret med maskindrevne vegger

Griser gasses, stikkes og blør ihjel

Grisene tas inn på slaktehuset og inn i systemet. Herfra blir de ledet i små grupper ved hjelp av maskindrevne vegger (se bildet over) inn i et gasskammer hvor de blir gjort bevisstløse med CO2 gass. Ett minutt senere ramler de ut på et samlebånd, hvoretter de henges opp etter bakbeina før de stikkes i arterien og blør ihjel.

Vi bryr oss ikke om dyr lenger, bare slenger dem rundt.

Grov dyremishandling

  • Noen ganger er ikke grisene bevisstløse når de blir stukket fordi de har fått for lite gass. Under gassingen er de ofte redde og stresset.
  • Kyllinger henges etter beina og dyppes i et strømførende bad for å bedøves. Noen dyr er små og når ikke ned i badet, andre klarer å vri på hodet, og blir ikke bedøvet.
  • Under slakting av storfe treffer boltepistolen feil eller dyrene vrir på hodet slik at bolten ikke treffer hjernen der den skal og dyret slås ikke i svime før det blir avlivet ved «stikking» (kutting av de store blodårene som går fra hjertet). Stikkingen og avlivingen kan være ekstremt smertefull for en ku som ikke er bevisstløs.
  • Stikkingen skal foretas innen 20 sekunder etter at bolten er avfyrt, slik at ikke dyret kommer til bevissthet igjen.

Her kan du se video fra Danish Crown sitt griseanlegg i Horsens

Nortura slakter rundt 50 millioner dyr i året - 10 stk. pr. nordmann -, og de sier at det ikke er i deres interesse å plage dyr slik at de blir redde eller stressede da dette går utover kjøttkvaliteten.

Nå er vi gått helt fra vettet.

Se artikkel Aggressive slaktehuseiere

Les flere artikler på NyttNorge. Se emnene våre og bruk søkefunksjonen eller les de anbefalte artiklene våre. Stopp, tenk og gjør det.