Overvinn frykten for døden ved å tenke på den hver dag

Bruk sinnets egne mekanismer til å bli glad

Frykten for døden har holdt oss tilbake, men denne frykten som er satt i gang og styrt av våre religiøse ledere av alle slag kan overvinnes. Husk at livet ikke er farlig og det er naturlig å dø.

Den menneskelige situasjon er døde kropper, sykdom, sår, ting som råtner. Når vi skal dø, må vi være klare - da slutter vi å eksistere slik vi kjenner det. Døden kan komme helt uventet og uten forvarsel, og mange lever med en stadig frykt som kan skape depresjon, redsel, sykdomstegn i kroppen som hjertebank og pusteproblemer, tretthet.

Tenk på døden noen minutter hver dag

I Bhutan med omtrent 800.000 innbyggere har de løst problemet ved å tenke på døden noen minutter hver dag, noen gjør det opptil 5 ganger daglig. De hevder at dette gjør livet lettere og de blir lykkeligere.

Psykologer har studert dette og lignende emner og sier at tenker man på slike psykologisk truende emner vil det automatiske systemet i sinnet pense en inn på lykkeligere tanker.

Les her: Performancekunst gir mental vekking

Lykke krever bevisst jobbing

Døden finnes blant oss, den kommer en dag og å la være å tenke på den kan gjøre en stresset og fryktsom. Å tenke på døden setter fart i deg, gir rom for de store tanker om livet og hva man gjør her, så tenk på døden hver dag. Tror man på reinkarnasjon og et liv etter døden blir det enda lettere, for da har man flere sjanser.

I mindre skala gjelder det det å være trist, akseptere det, si at det er normalt på samme måte som å være glad er normalt. Livet har slike normale svingninger som man håndterer ved å gå inn i dem.

I Bhutan har de tenkt ut en løsning

Bhutan er blitt kjent som landet med en lykkeindeks som måles i stedet for bruttonasjonalprodukt og lignende målinger. De sier de nå er nummer 8 i verden i lykke. Hvor vi ligger er det ingen som vet, og det er heller ikke viktig.

Lykke er ens egen konstruksjon - alle bestemmer selv hva lykke er

Les her: Kunstneren Picasso gir ennå folk en vekker.