Opphøyet naturlig mat gir ånd og kropp vekst opplysning

Energi og kjærlighet brukt til å lage mat gir ren kropp rent sinn

Overraskelser er livets krydder, og mat kan være en konstant kilde til overraskelser. Elegant god mat som vist med eikenøttgele, grønne urter og pikant saus er en opplevelse for kropp og sjel. Å lage mat krever omtanke, energi og kjærlighet, og å spise mat er egentlig en øvelse i å søke etter en ren kropp og rent sinn.

Maten er stor, for den skal gi næring til kroppen og bidra til ens opplysning. Å spise er å bringe mennesket tilbake til naturen, gjøre sinnet klart for meditasjon og legge til rette for kroppslig vekst.

Mennesket er jorda og maten er frøet vi planter for å få vekst. Vi skal kun overkomme sulten, og alle forhold i våre omgivelser som skiftende natur og sesonger, vind og vær og endringer i planters vekst skal vi overkomme når vi lager mat. Vi skal også gjennom maten fylle behovet for åndelig vekst for maten brukes også til utvikling av sinnet.

Grådighet og mangel på kunnskap skader oss

Å overkomme grådigheten i alle dens forkledninger betyr å spise enkle høyverdige retter slik at vi kan se sammenhengen mellom maten, menneskets kropp og sinn, og naturen.

Enkel mat laget med kjærlighet: Blandete nudler med tørket sjøgress, lotusrot, eddik, smågrønnsaker og gjæret saus. Nytelse for ganen, visuell glede, sterk opplevelse.

Omtenksom tilberedning med naturlige ingredienser og kjærlighet

Mat skal ikke prosesseres, overkrydres eller serveres i store porsjoner. Det ideelle er mat fra egen hage eller lokale gårder som man kjenner godt. Da går maten en kjent vei fra hage til bord, den er ekte og bordet med maten som står der blir et alter for utvikling av kropp og sjel.

Mat kan hver dag være spennende med sine ingredienser, oppskrifter, tilberedning og smaker. All mat skal komme fra planter i økologiske velfungerende systemer, så naturen kommer til sin rett og fungerer slik den er ment å fungere.

Retter skal være små og ikke svært mange. De skal kjennes godt i munnen, være harmoniske, visuelt innbydende, skarpe eller deilige, og gi smaksoverraskelser. Godt sammensatte retter er magiske, og de blir det når de lages med kjærlighet.

Det beste er å dyrke alle urter, grønnsaker og frukt selv. Når man lager mat tømmer man sin energi inn i råstoffene og tar ut energien igjen når maten spises.

Et lite stykke land, en hage kan gi mulighet til å legge kjærlighet i naturlig mat til beste for kropp og sjel.

Hvor mye mat man selv skal lage og hvor mye kunnskap man skal ha er eget valg. Men vet man alt kan man vite hva maten gjør med kropp og sjel, og hva man selv blir til. Det er egen kropp og sjel det dreier seg om, og man skal alltid selv bestemme hva man blir til og derfor hva man spiser.

Mat er viktigere enn alt annet

Aktive mennesker kan hele tiden oppdage nye grønnsaker, frukter, belgvekster, nøtter og frø, og nye kombinasjoner. Begynn i dag å lage din egen mat og bruk mer tid på det enn de fleste andre ting. Lær alt om mat, lag den selv og spis deg til en god kropp og en sunn sjel.

Les flere artikler på NyttNorge. Se emnene våre og bruk søkefunksjonen. Stopp, tenk og gjør det.

Rød spinatsalat med erteskudd og dressing.