Nesten bare frukt er alt du trenger

80/10/10 kostholdet gir futt i kroppen

Dette er 80% kullhydrater, 10% fett og 10 % proteiner, og slikt kosthold vinner fram hos mange. Men stadig er det mange som ikke er enige, og synes den er ekstrem. Den gir masse energi og passer ikke for de som ikke er aktive. Doug Graham som har tenkt ut denne måten å spise på argumenterer godt for seg, og fører oss kanskje i riktig retning, mot øket bevissthet rundt maten vi spiser, og til et godt kosthold for de fysisk aktive.

Graham legger vekt på jevnlig fysisk trening og mental balanse i livet.

Boka hans er ikke bare laget for de som spiser rå mat, men også for de som vil forstå hvordan energirikt kosthold skal legges opp .

Han bruker et rå mat kosthold basert på planter med lavt fettinnhold. Du kan se en kortfattet tekst her.

Han legger stor vekt på grønne bladgrønnsaker, minst 500 gram per dag, og man skal spise store mengder av en frukt om gangen. Eksempelvis skal man spise et par kilo vannmelon til frokost.

Graham setter lys på mange forhold rundt mat, og du kan lese hans bok "The 80/10/10 Diet: Balancing Your Health, Your Weight, and Your Life One Luscious Bite at a Time" for mer innsikt. Du finner den på Amazon eller på Pirate Bay som pdf fil.

Les her: The Pirate Bay er fremdeles kongen av bittorrent filformidling.

Boken er vel verdt et nærmere studium og kanskje prøving. Sannheten er at vi vet veldig lite om mat bortsett fra at mat fra planter er hovedkilden, og at utvikling av egen bevissthet er aller viktigst. Stol bare på deg selv.

Trenger du mer energi fordi du vil bli mer aktiv eller trene mer kan 80/10/10 være noe for deg. Ta en test noen måneder.

Folk samler seg gjerne og hører på, for mat er interessant. Hva kan du egentlig om mat? Kroppen preges av maten vi spiser.