Mer enn cannabis: Åpen saklig psykoaktiv informasjon umulig i Norge

Sasha Shulgin, som er kalt de psykedeliske stoffers gudfar, er død 88 år gammel - se bildet. Han var et en-manns farmasøytisk imperium, og han syntetiserte og testet hundrevis originale stoff-kombinasjoner i labben sin. Han var også en pioner innen ansvarlig og personlig psykofarmakologi, og testet alt personlig.

Les mer:

Relasjonen mellom mennesker og psykoaktive stoffer er kompleks. I Norge er det mange som vil løse opp i denne kompleksiteten, og en debatt om bruk av cannabis forsøkes dratt i gang nå og da.

Psykdelisk kaktus en av mange planter å lære om, bruke og forstå i en saklig verden.

Professorene Robin Room fra Australia og Willy Pedersen fra Norge har begge en stund spådd at Norge og andre land står foran en ny diskusjon omkring legalisering av cannabis. Den amerikanske delstaten Colorado har legalisert omsetningen av cannabis fra årsskiftet 2013-2014, og Uruguay og den amerikanske delstaten Washington har vedtatt legaliseringer.

Les mer: Legaliseringsbølge for marijuana i USA.

Den ensidige fokuseringen på cannabis forstyrrer en saklig debatt, og bringer oss ikke videre. Det blir neppe noen endring i offisiell politikk med det første, så det er bare å finne sitt eget faglige fundament for videre aktivitet.

Les mer: Personlig erfaring: Moder Ayahuasca helbreder hode, kropp og sjel.

Stimulanten kaffe er i samme klasse som cannabis: kaffe i blomst er innbydende og kaffe er lovlig.

Nyhetsklipp

 • "La det bli lys: Jeg liker å ta stoff om dagen - i dagslys. En varm solskinnsdag i skogen fremmer mye bedre psykedeliske undersøkelser enn å være inne i et mørkt, støyende, overfylt klubblokale stappfullt av gærne og trippa fremmede, sivilkledde politiagenter og blide entreprenører som lar deg betale store penger for vann og brus. La oss ta psykedelisk solskinn inn over oss".

 • LSDs navn skades av feilinformasjon: NBOMes selges i trekkpapir - ofte kalt acid - og mange kaller det LSD som selvfølgelig er feil.

 • Støtte for medisinsk marijuana vokser - TV-leger mener marijuana er til stor nytte når den blir brukt riktig til medisinske formål.

 • Silk Road 2 er i gang: Mer enn ett år etter at Silk Road ble stengt, er en ny versjon med 13000 opplistinger for stoff på nettet. Det spekuleres i om dette er en politifelle?

Nettsiden Silk Road 2 kan være en politifelle - lovmakerne er teite og det samme er politiet.

 • Myndighetene i USA ved DEA kjøper inn 650 kg cannabis for forskningsformål. I fjor ble det kjøpt inn 21 kg.

 • I Shanghai er 3 restauranter stengt fordi de tilsatte opiater til maten de serverte.

 • Leverandører av kjemikalier til forskning tilbyr det kraftige stoffet benzodiazepine etizolam levert i trekkpapir.

 • Psykoaktive stoffer for nær-døden pasienter: Forskere ved New York University har gjennom forskning i over 50 år vist at psykedeliske stoffer kan lette følelsesmessige lidelser ved terminale sykdommer. Bruk av sterke doser psilocybin - som finnes i fleinsopp - styrker kunnskapen om slik behandling.

 • I Sveits bruker man LSD til behandling av personer med slutten-på-livet engstelse, og med gode resultater.

 • Vær nøye når du velger sjaman: En 19 år gammel engelsk mann døde under en ayahuasca seremoni i Colombia, men sakens omstendigheter er uklare.

 • India holder i gang en database over kjente LSD brukere for å få fatt i leverandørene.

 • Ny informasjon om kratom effekter og erfaringer kommer i bok om "Kratom and other mitragynines"

 • De som kanskje har mest kunnskap om psykoterapeutiske stoffer - drug geeks - er de som jobber som spesialister på sykehusene våre.

Les flere artikler på NyttNorge. Se emnene våre og bruk søkefunksjonen. Stopp, tenk og gjør det.

Linker

Erowid er en database om psykoaktive stoffer.

Norsk narkotikapolitikk i vanry - LSD er ikke farlig.