McDonalds rakner gir seg selv en på trynet

McDonalds innhentet av sannheten, McDonalds er usunn, McDonalds skader oss

Såkalt fastfood er ikke menneskemat. Den er ernæringsmessig katastrofalt dårlig, er sterkt prosessert, inneholder mengder med kjemikalier og bedriftene som leverer den utnytter sine ansatte grovt. Milliarder av dyr blir kværnet, stekt og spist, samtidig som vi blir syke.

De finnes overalt, "maten" er billig og markedsføringen deres er hard og god, men basert på fiktive historier. Det finnes mange hundretusener fastfoodbutikker i verden, Subway er den største med over 40.000 butikker, tett fulgt av McDonalds som har omtrent like mange. En endeløs rekke av firmaer driver i fastfood bransjen, og bidrar til både sykdom og død i en verden der flere og flere lider av fedme, diabetes, hjerte- og karsykdommer og kreft.

Samlet sett er fastfoodbransjen en negativ ordning for hele menneskeheten.

Les her: Arbeidslivet er organisert slaveri.

Nå er McDonalds "restaurantkjede" ute i hardt vær og har satt inn kriseberedskap etter at de har stengt sin nettside McResource Line for egne ansatte med begrunnelse at de inneholder feilaktige påstander om helseeffekten av sin egen mat.

Les her: Rå mat er en smakshimmel.

McDonalds stenger i full fart nettsiden for ansatte etter en kostholdsråd blemme. På nettsiden ble ansatte rådet til ikke å spise på Maccern. Medier verden over skriver nå om Mcdonalds usunne mat. Dette passer dårlig med imagen selskapet bygger rundt sine såkalte familierestauranter.

Usunt i følge McDonalds egen nettside. Fascinerende at folk spiser denne maten i det hele tatt: Det er det som har fått betegnelsen fastfood gåten.

Skadereduksjon som følge av egen ærlighet

Verdens mest kjente fastfood selskap forsøker febrilsk å holde skadene på et minimum etter at en intern ressurs som selskapet opprettet for sine ansatte meget pinlig rådet de ansatte til å slutte å spise sitt eget mat-tilbud. CNN rapporterer at McDonalds Corporation offisielt stengte ned sin såkalte "McResource Line" etter at en offisiell ernæringsguide som ble lagt ut på nettstedet advarte McDonalds ansatte at å spise en burger, pommes frites og en cola - toppen av et måltid på McDonalds - er et "usunt valg" av mat.

Les her: Kjøttspising er dyreplageri, gjør mennesker syke og skader jorda.

De er ærlige internt, de vet hva de gjør, ikke tilgi dem

Opprinnelig var nettsiden utviklet med formål å hjelpe McDonald-ansatte til å ta ansvar for sin egen helse gjennom kommunikasjon og utdanning. McResource Line henter sitt innhold fra ulike tredjeparts kilder, og var tydeligvis litt for ærlig når det kom til å gi McDonalds ansatte ernæringsråd. En fotomontasje som viser et cheeseburger måltid av den typen som selges på McDonalds ble kalt for "usunt valg," og ble stilt opp mot en grovbrød sandwich, salat og vann som ble kalt for "sunnere valg". Disse bildene ble senere trukket av selskapet.

Dette er et sunt valg. McDonalds ble kalt for usunt valg av McDonalds selv.

Midlertidig eller permanent sannhet - hva passer best

"Vi er midlertidig i gang med vedlikehold av nettsiden vår for å gi deg en best mulig opplevelse" kan man nå lese på en ny side som er satt opp. "Unnskyld oss mens disse oppgraderingene blir gjort," skriver de humoristisk.

McResource Line tilbyr katastrofalt upassende råd om hvordan du tipser de som renser svømmebassenget ditt

Tidligere i år ble McResource Line offentlig latterliggjort for flere andre store tabber, blant annet en budsjett-planleggings guide som var helt upassende for den gjennomsnittlige McDonalds ansatte. Guiden inneholdt referanser og rådgivning til McDonalds ansatte om hvordan de skal tipse en som rengjør svømmebassenget ditt, en husholderske og en au pair, alle dyre tjenester som de fleste timelønnede McDonalds ansatte ikke har råd til.

De lave lønningene utløser streiker og sympatidemonstrasjoner og påstander om lønnstyveri. De betaler under minstelønn.

En offisiell uttalelse utgitt av McDonalds ikke lenge etter det siste feiltrinnet sier: "Mellom linker til irrelevant eller utdatert informasjon, sammen med eksterne grupper som tar elementer ut av kontekst, skapte dette uberettiget gransking og upassende kommentarer. Ingenting av dette hjelper våre McDonalds ansatte."

Les her: Dagens jobber har mistet sitt menneskelige ansikt.

Nesten ingenting i et typisk McDonalds “value meal” er et “sunt valg”

Godt forsøk McDonalds, men McResource Line hadde rett på dette punktet. En prosessert storfekjøtt kake fra industrielt forede innestengte kyr, toppet med et ostelignende stoff og bromert hvitt hvetebrød er neppe et sunt valg, uansett hva dere ønsker å spinne rundt det i ettertid. Det samme gjelder for akrylamid-ladet pommes frites dryppende i genmodifisert (GM) soyaolje og en høy-fruktose mais sirup (HFK)-sukret brus til å vaske det hele ned med. Det er ikke noe "utdatert" eller "irrelevant" i det faktum at alle disse mattilbudene er skadelige for helsa.

Les her: Løsningen på våre helseproblemer er plantebasert mat.

McDonalds: Mengder med anklager om feil på kjøttet og i produksjonen, blant annet er det påvist råttent kjøtt.

Ikke spis McDonalds mat hvis du vil helsa di vel

McDonalds sier nå: "Generelt må folk med høyt blodtrykk, diabetes og hjertesykdommer være svært forsiktig med å velge (vår) fast food på grunn av sitt høye fett, salt og sukker innhold". De sier også at maten kan sette folk i fare for å bli overvektige.

En som tar markedsandeler fra Mcdonalds er Chipotle som har satset på å fjerne GMO fra sine menyer og garanterer at de bruker antibiotikafrittt kjøtt. De har skjønt hvor dårlige de er, ordner opp i bagateller, men arbeider langt unna en logisk og bærekraftig tenking.

Glipper det for de store nå når vi alle våkner?

Gåten om fastfoods overlevelse og fortsatte eksistens er ikke løst. Fastfood er fremdeles stort, men det klarner, og en dag vil det hele rakne og falle sammen.

Les flere artikler på NyttNorge. Se emnene våre og bruk søkefunksjonen. Stopp, tenk og gjør det.

Linker

McDonalds vil skifte til bærekraftig kjøtt.

McDonalds University - her lærer de alt de trenger for å få karriere hos McDonalds.

McD. slutter å bruke ammoniakk NH3 for å kunne bruke dårlig kjøtt.

McDonalds fortjeneste øker i dårlige tider når folk har dårlig råd.