Lam til middag

Påsken og sommeren er den tiden lammene har til å vokse seg kjøttfulle. Høsten er slaktetid med en egen stemning. Lammene vokser mye i løpet av sommeren, får fin slaktevekt og ull i tillegg. Fabrikkene der dyrene slaktes er hvite, blanke, store, automatiserte, hygieniske og med god dyrevelferd. Du kan stole på at alle følger reglene slik at du får kjøtt av høyeste kvalitet.

Om sommeren er de ute i naturen og om høsten når de kjøres til slaktehuset er de ideelle slaktedyr.

Når lammene er slaktet har vi rikelig med kjøtt til alle, og mer enn 1 million levende dyr blir til kjøtt. Distribusjonen ut til butikkene er effektiv, det finnes mange forslag og oppskrifter - noen helt nye hvert år - så man får god utnyttelse av kjøttet sitt og med god tillaging kan man få fram smaken i kjøttet best mulig.

Alt er klart og venter på deg som er kjøttspiser. Naturbeite gir best smak.

Sommeren var en fin tid, og de vokser godt og blir til slaktedyr.

Fram til slutten av august melder (hvert år omtrent det samme) NORTURAs nettside om slakt av 350.000 lam og i ukene 39 og 40 blir det slakta nærmere 130.000 lam til. De ender på over 600.000 slakta lam av god kvalitet hver høst.

Klassiske fårikål ingredienser ser virkelig fristende ut, og det finnes rikelig av dem.

Å spise lammekjøtt om høsten er en del av kulturen her, og vi gjør det helt intuitivt. Hvor er dine tanker når du spiser kjøtt fra lam?

Les flere artikler på NyttNorge. Se emnene våre og bruk søkefunksjonen. Stopp, tenk og gjør det.

Linker

Kjøttet du spiser kommer fra et drept dyr.

Daglige massedrap over hele verden.

Oppskrift på klassisk fårikål.

Slaktehusene lukkes.