Kjøttspising dyreplageri gjør mennesker syke skader Jorda

Kjøtttproduksjon ødeleggende for dyr mennesker og Jorda

Det vil bli sagt om kjøttspisere: "Dere visste hvor skadelig det dere holdt på med var. Dere klarte ikke å gjøre det det dere skulle ha gjort, og skadet verden og dere selv".

Les her: Obligatorisk film hvis du spiser kjøtt, drikker melk og bruker skinn. Tør du se sannheten i øynene? Dietten ditt utsetter andre for vold og gjør deg syk så hva er det du holder på med?

Folk går over til plantebasert mat av mange grunner: De som følger med er i mot animalsk landbruk som er mord av levende skapninger, er ødeleggende for klimaet og de som bor her. Andre forstår at når de begynner å spise plantekost blir de slankere, føler seg mer energiske, får redusert risiko for mange sykdommer, kan redusere antall piller med bivirkninger de må ta, og de støtter naturlig matproduksjon og en bra verden.

Les her: Fred starter med hva du spiser.

Det er plass i en mannehånd til denne krabaten her, men ikke i deres verden.

Les her: Dyr har egenverdi uavhengig av den nytteverdien de måtte ha for mennesket.

Dusinvis gode grunner som alle forstår til å gå over til plantebasert mat

Det er bare ren tankeløshet at de ikke har gjort det allerede. Tilstanden til planeten vår og alle dens innbyggere blir bedre når alle slutter å spise kjøtt.

Animalsk landbruk er ekstremt negativt og ødeleggende for samfunnet vår. Det viktigste er at dyr avlet for mat er levende vesener som lider massivt i vårt samfunn, enten de er oppvokst i industrielle fabrikk-gårder eller i gårder merket "humant landbruk." Det foregår kontinuerlig et ekstremt massemord over hele verden med slakting av levende vesener døgnet rundt.

Les her: Jordbruket vil ødelegge Jorda om vi fortsetter.

Animalsk landbruk er den store verstingen

Animalsk landbruk er den største bidragsyteren til utslipp av klimagasser, og er en ledende årsak til ødelagt land og vannmangel, avskoging, ødeleggelse av dyreliv og utryddelse av arter. Det trengs omtrent 4000 liter vann for å produsere bare ett kilo storfekjøtt, jorda gjødsles og sprøytes med enorme mengder kjemikalier. Havene er i ferd med å bli tømt for fisk, og havet kan være tomt allerede i 2048.

Dagens matsystem basert på kjøtt og meieriproduksjon bidrar også til sult i verden fordi de fleste vekster som dyrkes - over hele verden - går med til fôring av husdyr og ikke til menneskemat.

Les her: Naturen skal være vår lærer i å dyrke mat. Mat er noe naturlig og vi får det fra et økosystem.

Menneske og dyr har det samme opphavet.

Kjøtt er skadelig for mennesker slutter man å spise kjøtt blir livet bedre

  • Plantekost gir reduserte betennelser i kroppen. Hvis man spiser kjøtt, ost og prosessert og bearbeidet mat øker sjansene for å få forhøyede nivåer av betennelse i kroppen. Betennelse etter for eksempel en skade er normalt, men betennelser som varer i årevis er ikke normalt. Kronisk inflammasjon kan blant annet knyttes til utvikling av sykdommer som aterosklerose, hjerteinfarkt, slag, diabetes og autoimmune sykdommer.

  • Plantebasert kosthold er naturlig anti-inflammatorisk fordi det har høyt fiberinnhold, mye antioksidanter og fytokjemikalier samt færre inflammatoriske triggere som mettet fett og endotoksiner som er giftstoffer som frigjøres fra bakterier som vanligvis finnes i animalske matvarer. Plantebasert kosthold kan kraftig redusere nivået av C-reaktivt protein (CRP) som er en indikator på betennelse i kroppen.

  • Kolesterolnivået i blodet stuper Forhøyet kolesterol er en viktig risikofaktor for hjertesykdom og slag som er to av de ledende dreperne hos nordmenn. Mettet fett finnes først og fremst i alt kjøtt inklusive fjærfe, ost og andre animalske produkter, og er en viktig faktor i oppbygging av kolesterolnivået i blodet. Kolesterol i annen mat spiller også en rolle.

Lam fødes like stort som når et menneske fødes.

  • Når folk går over til plantebasert mat faller kolesterolnivået i blodet kraftig, og man slipper medikamentell behandling med de bivirkningene de alltid har. Enkelt sagt: Kutt medisinene, kutt kolesterolnivået og kardiovaskulær risiko ved å gå over til et plantebasert kosthold. Det reduserer kolesterolet fordi planter oftest er lave i mettet fett, ​​inneholder null kolesterol og har høyt fiberinnhold .

  • Mikrobiomene får et løft De billioner av mikroorganismer som lever i kroppen vår er kollektivt kalt mikrobiomer. De er avgjørende for vår generelle helse. De hjelper oss å fordøye maten, produserer viktige næringsstoffer, holder vårt immunsystem i orden, holder tarmsystemet sunt, og beskytter mot kreft. Mikrobiomene spiller en rolle i fedme, diabetes, aterosklerose, autoimmune sykdommer, inflammatorisk tarmsykdom og leversykdom.

  • Plantebaserte matvarer bidrar til å forme tarmens mikrobiomer. Fiber i matplanter fremmer veksten av "vennlige" bakterier i våre tarmer. Fiberfattig mat slik som meieriprodukter, egg og kjøtt vil fremme veksten av sykdomsfremmende bakterier.

  • Reduser sjansene for å få type 2-diabetes. Mange har med dagens kosthold forløpere til type 2 diabetes, og animalsk protein, spesielt rødt og bearbeidet kjøtt, øker risikoen for type 2 diabetes. Få animalske produkter bort fra tallerkenen og ha et kosthold basert på planter, og sjansen for diabetes type 2 reduseres.

  • Man får riktig mengde og riktig type protein med plantebasert kost. De fleste får for mye protein og det meste av det kommer fra animalske kilder. Overflødig protein lagres som fett eller blir til avfall. Animalsk protein er en viktig årsak til vektøkning, hjertesykdom, inflammasjon, diabetes og kreft. Med plantebaserte dietter vil du få rikelig med protein. De mennesker på jorden som har lengst levetid får ca 10% av sin næring fra protein, og hos oss er tallet på 15-20%.

En virkelig matskog - en skog vi kan spise.

Å spise plantebasert mat hjelper oss å leve et mer medfølende liv

Tross alt handler ikke det å være sunn bare om maten vi spiser. Som man ser er det rent nonsens å spise kjøtt, og det er ingenting positivt forbundet med det. For deg personlig er det derfor åpenbart at kjøttspising kan man slutte med umiddelbart - tvert - nå - i dette sekund.

Historiens dom over kjøttspiserne vil bli hard: "Dere klarte ikke å gjøre det det dere skulle ha gjort, og skadet verden og dere selv".

Det handler mest om deres bevissthet - deres bevissthet om hvordan deres valg påvirker planeten og alle de de deler den med. Det kan ikke være slik at de fortsetter å spise kjøtt når de ser den enorme dumheten det er.

Les flere artikler på NyttNorge. Se emnene våre og bruk søkefunksjonen. Stopp, tenk og gjør det.

Det er ikke i orden å skjære halsen over på noen. Man kaller det religion og så det i orden å drepe ved å la dyr blø ihjel. Det blir ikke bedre av å gi dyrene elektrosjokk før eller etter man skjærer halsen deres.