Kjøttet du spiser kommer fra et drept dyr

Få ned salget av kjøtt og drepingen går ned

Sannsynligvis er du blitt programmert for å spise kjøtt, uten å vite det.

Dyr er på menyen vår, og det drepes hundretalls millioner dyr hver dag. Vi spiser alle kjøtt, og kjøttproduksjonen er økende. Kjøtt produseres av store mengder dyrket fór som brasiliansk soya, vann og oljeprodukter i store industrielle anlegg.

Slaktehusene lukkes for vi skal ikke se hva som foregår, og dyrene slaktes under forhold med vesentlige elementer av dyreplageri. Kjøttproduksjon er ikke økologisk, og kjøtt gjør kroppsvæskene våre sure og legger derfor grunnlaget for en rekke kroniske sykdommer som kreft, sirkulasjonsproblemer og hjertelidelser, revmatisme og flere.

Forbrukerne (dere som spiser kjøtt) har sluttet å tenke

Kyllingkjøtt spises i stadig større mengder, og kyllingkjøtt er populært fordi det "smaker godt" når det er krydret og stekt, er lett å behandle og rimelig og noen regner det for å være mindre skadelig enn annet kjøtt. Reiser man til Sverige er det ennå billigere.

Les her: Mennesket har ikke rett til å drepe alle dyr.

Ubeskrivelig lidelse spiller ingen rolle

En trist, trist historie

Vi har glemt at det dreier seg om levende dyr som drepes for at vi skal få mat. Vi ofrer det ikke en tanke, vi setter bare i gang kyllingfabrikken og lar det stå til: Kyllingene blir syke, invalide, medisinerte, livredde, stressa, de skriker i frykt, men så lenge de når slaktevekt uten å dø er alt OK. Det tar 30 dager, hvis beina deres klarer å bære dem. Over 70 millioner slike syke, invalide, redde dyr, drept og stekt spiser de fleste sin andel av i løpet av ett år. Se statistikk over antall klekte kyllinger = drepte kylinger.

Alle hemninger er borte

Etikk, anstendighet, dyrs naturlige behov, medisinske problemer, bakterier: Vekk med det for her gjelder det opplevelse av smak og fortjeneste - begge meget viktige elementer for et tankeløst menneske. Alt er godkjent, kontrollert av alle instanser og "lovlig". Les her om lovlighet som er et relativt begrep når lovene er basert på positivistisk juridisk teori, og det går an å tenke selv når loven er åpenbart mangelfull. Det drepte dyret skjenkes ikke en tanke, det er bare biomasse og produksjonsgrunnlag.

De døde før tiden og er søppel

Vi snakker om dyrevelferd og økologi, egen sunnhet og fortsetter å spise kjøtt. Å ta ansvar er å gjøre rett for seg. De fleste gjør ennå ikke det. Alle vet at de kan leve godt på grønnsaker, frukt, frø, nøtter og andre planteprodukter i mengder.

Å spise slikt kjøtt er en skam

Ingen har rett til en slik framferd, den enkelte og menneskeheten lager et historisk spor som er vanskelig å bortforklare, et spor av skam: at det er mulig er sjokkerende, for slik "matproduksjon" er jo grotesk.

Det finnes en dypere mening

Pythagoras var matematiker og naturfilosof, og skal ha sagt: "Så lenge menneskene massakrerer dyr, vil de drepe hverandre. Det er virkelig slik at han som sår frøet til mord og smerte ikke kan høste glede og kjærlighet."

Uten at vi slutter å drepe dyr vil vi aldri få fred, og vold forblir en del av kulturen. Hva gjør du?

Les flere artikler på NyttNorge. Se emnene våre og bruk søkefunksjonen. Stopp, tenk og gjør det.