God helse salt er viktig for deg

Det finnes mye forskjellig salt

Salt er en stor internasjonal industri, og salt kilder har vi her hos oss også, men den kommersielle utvinningen er stoppet opp. Salt har mange viktige funksjoner i kroppen, og vi må ha tilførsel av minimum 3-5 gram salt hver dag.

Moderne industrilaget butikksalt får stryk i kvalitetbedømmelsene i markedet. Flere og flere vil ha bedre salt, og designer salt er det siste nye: Salt med fantastisk smak, utseende og helsevirkning. Det kan dreie seg om sunnhet og smak, og mange gourmetsalt selges til en meget høy pris. Det hevdes ofte at salt inneholder sporstoffer, mineraler og metaller, og til og med livgivende krefter.

Her kan du lese mer om hvordan du gir helsa di en god start hver morgen

Vanlig bordsalt er ofte klorert for å bli hvitt, og det er blant annet tilsatt antiklumpemiddel og et middel for at det skal gli lett. Her kan du lese mer om moderne salt og å bruke salt med god smak

Lysten på bedre og mer variert salt bare øker. Men å bedømme pris og kvalitet så du kan være trygg når du handler krever kunnskap, og det må du alltid skaffe deg selv. Markedsføring av salt skjer ofte med påstander som kan være vanskelige å få verifisert. Her er litt om noen berømte salter med godt omdømme.

Svart hawaii salt, svart hawaii lava salt

Svart hawaii lava salt forbedrer mat med en skarp, fet smak. Disse saltene er høstet fra Stillehavet ved hjelp av tradisjonelle metoder med solar fordampning. Da dannes saltkrystaller med alle de mye ønskede spormineralene intakt. Saltet får sine naturlige og dramatiske farger fra aktivert trekull laget av kokos skall. Trekullet er tilført saltet for sine mange helsemessige virkninger som inkluderer antioksidantegenskaper og forbedret fordøyelse. Hawaii lava salt er best brukt som et etterbehandlings salt for mat og desserter. Man må passe på riktig grovhet etter hvilke retter man serverer, og hvordan det brukes - som tilsetning eller som garnityr. Den røkaktige smaken av svart hawaii lava salt er perfekt som krydder i salater, grønnsaker, poteter, egg, smørbrød, sushi, sjømat og kjøtt!

Svart lava salt er oftest fra Hawaii. men finnes mange andre steder.

Dette saltet skaper en vakker presentasjon for entrees når det brukes som garnityr. Svart hawaii lava salt er silkeaktig å ta på, med en skarp, dramatisk og deilig smak. Det er fremstilt av høyeste kvalitet premium aktivert trekull av kokos-skall noe som hevdes å ha detox virkning og være godt for fordøyelsesapparatet.

Husk at på grunn av den naturlige innhøstingen fra havet kan dette saltet være litt fuktig. Egenskaper: 100% naturlig, Kosher godkjent, naturlig svart / mørk grå farge fra tilsatt aktivt kull fra kokos skall. Ingrediensene er stillehavssalt og premium aktivert kokosnøtt trekull. Holdbarhet er 10 år.

Sel Gris fransk grått salt eller Sel Gris de Guérande

Dette grå havsaltet fra Frankrike har den lysegrå fargen karakteristisk for Guérande hav saltene og er en perfekt erstatning for vanlig bordsalt. Det er et 100% naturlig, uraffinert havsalt nøye malt i stein mølle for å være lett å få ut av en saltbøsse. Det høye innholdet av mineraler gir en fantastisk smak, og det lavere natriuminnholdet gjør det mye sunnere enn salt fra gruver eller raffinerte salter. Det er ikke behandlet eller vasket og er derfor helt naturlig, og oppfyller kravene til økologisk produkt. Dette saltet er sertifisert økologisk av France Nature & Progres. Dette er den strengeste salt sertifiseringsprosessen, noe som garanterer renhet og kvalitet. Merket Le Trésor er hele mineral sjøsalter fra de prestisjetunge saltdammene i Guérande, Frankrike som er helt naturlige og uraffinerte.

Fransk sjøsalt grått og deilig produseres her.

Disse saltene høstes ved hjelp av tradisjonelle keltiske metoder. Den vakre grå fargen kommer fra leire i saltdammene som sjøvannet fordamper fra. Den eksepsjonelle franske leiren i disse dammene inneholder verdifulle mineraler og næringsstoffer som øker både næringsverdien og smaken av disse fine saltene. Le Trésor salter er aldri blandet, alltid 100% rent havsalt fra Guérande, Frankrike.

Rosa himalayasalt

Himalayisk rosa salt er ganske forskjellig fra salt som finnes andre steder. For det første er det enestående vakkert: det har et rosa eller lys rødlig skjær, og under et mikroskop ser man krystaller innenfor saltformen med perfekte geometriske mønstre. Himalaya salt i sin naturlige rå tilstand er rikt på næringsstoffer og mineraler. Det hevdes at siden mange av disse elementer innenfor hvert korn av salt forekommer naturlig i oss og i miljøet absorberes de lett av kroppen og utnyttes på cellenivå. Rosa himalaya salt re-mineraliserer derfor kroppen med mineraler og sporstoffer som er avgjørende for vår helse og velvære.

Fjell som er fylt opp av salt.

Saltet brukes i salt bøsser, som tilsetning under koking, som saltvannsløsninger for eller å blande med urter og krydder til å skape et unikt smaksatt salt. Himalaya salt er flott som krydder til kjøtt, grillede grønnsaker, en rekke salater (for eksempel pasta, egg eller potet salater), supper og stuinger og er også et smakfull salt til å bruke til baking. Saltet har sin opprinnelse i Himalaya, og er et tørt salt med høyt mineralinnhold. Selges i alle grader av oppmaling samt i blokker. Saltet er Kosher og holder seg i 10 år.

Rødt alaea salt, rødt hawaii sjøsalt

Dette er det tradisjonelle saltet på Hawaii-øyene, og med sin unike smak og levende farger er den ideell som krydder til mange matvarer. Disse saltene er høstet fra Stillehavs farvann ved hjelp av tradisjonelle metoder for solar fordampning, slik at saltkrystaller dannes med mye spormineraler intakt. Saltet er infusert med hawaiisk vulkansk leire kalt "Alae", noe som gir det en ekstraordinær rød farge. Alae leiren gir også ernæringsmessig verdi som en kilde til fordøyelig kost-jern og andre spormineraler.

Fjell og strender pa Hawaii har fint salt

Tradisjonelle Alaea Hawaiian Red Sea Salts unike smak er ideell som krydder for en rekke matvarer, spesielt når det kommer til kjøtt. Det er mye brukt i Hawaii som et viktig krydder for mange tradisjonelle hawaiiretter som kalua gris, poke, og Hawaiisk jerky. Dette saltet går også godt sammen med pasta, wok, fjærfe, egg, sjømat og grillede grønnsaker. Det er ofte brukt til bevarende salting. Opprinnelsen er Hawaii, Alaea Hawaiian havsalt har en vakker rød farge, og er rikt på mineraler som er viktige for kroppen. Det er vanligvis finkornet, 100% naturlig, Kosher, har et naturlig rødt fargestoff fra tilsatt "Alae" vulkansk leire, og holdbarheten er 10 år.

Mange gode smaksopplevelser i vente her.

Fra Khewra salt miner i Pakistan.