Gladmelding snart kan man få betalt for å fly ikke mer stress

Innovasjon i flyindustrien gir glade passasjerer

Siden de begynte å fly for bare få år siden har islandske WOW Air blitt en stadig mer nyskapende kraft innen ultra-lav-pris langtransport i den internasjonale flytrafikken. Selskapet med de purpurfargede flyene har fått oppmerksomhet med sine utrolig lave priser. I januar 2017 lanserte WOW priser på USD 69 for enveis billetter fra USA til Europa. I juni 2017 fulgte de opp med priser fra USD 55 for transatlantiske billetter.

Disse prisene har bidratt til å skape oppmerksomhet rundt dette flyselskapet, som er forventet å doble i størrelse i løpet av de neste to årene fram til 2019. Spørsmålet er hvor lavt de kan gå, og hva kan konkurrentene gjøre? Vi er kanskje inne i en ny runde med banebrytende innovasjon, og WOW sier de ser for seg at en dag vil de betale deg for å fly med dem. I flyindustrien er det ofte slik at de andre følger etter når nye ideer blir virkeliggjort.

Sikkerhets kontroll blir kontinuerlig

En dag i framtida vil flyplassens systemer vite alt om alle som beveger seg på flyplassene. Målet er å ha en sikkerhets infrastruktur som kontinuerlig sjekker folk fra de kommer inn til de går ombord i flyet sitt. Dagens sjekkesystemer forsvinner. Alle vet at 99.99% av passasjerene er "rene", så med dagens systemer kaster man bort tid og ressurser, og stresser folk i alle kontrollene.

Les mer: Terror og trakassering har blitt vanlig når man flyr. Politistat: Flyplasser er begynnelsen, nå kommer kontroll på buss og tog.

nytt_norge_norwegian_sky

Norwegian jobber hardt, vakre interiører, mer fokus på totalopplevelsen.

De vil betale deg for å fly

I mange år har flyselskapene jobbet med å diversifisere sine inntektsstrømmer og redusere sin avhengighet av inntekter fra billettsalg og tilleggs-tjenester. Betaling for setevalg, tidlig eller prioritert ombordstigning, ekstra bagasje, underholdning og in-flight måltider har blitt normen. I tillegg har de utviklet lukrative samarbeid med hoteller, restauranter, bilutleiefirmaer og andre reisebransjeaktører for å sikre at de får inntekter fra alle deler av passasjerenes behov under reiser. WOW vil gå langt videre med slike tanker og avtaler.

WOW har sikkert hatt fordel av et system der passasjerene bare betaler a la carte eller bare for det de trenger. Andre selskaper har sett hva som kommer, og begrepet Basic Economy er innført i USA.

WOWs mål er at tilleggsinntekter fra økosystemet de bygger faktisk skal overgå passasjerinntektene. Det første flyselskapet som greier det vil endre spillereglene i konkurransen mellom flyselskapene.

nytt_norge_

Kontroll uten stress, med automatisering, ingen nedverdigende opplevelser.

Passasjerer genererer inntekter

Ved å senke eller ta bort et flyselskaps avhengighet av passasjerinntekter, blir kostnader per billett mindre viktig. I det mest ekstreme tilfellet vil en passasjer som er på flyet bringe inn mer inntekter enn det flyselskapet tar betalt for å fly. Da kommer de fleste pengene flyselskapet tar inn fra passasjerene etter flyturen. Slik kan flyselskapet teknisk betale deg for å være på flyet og fortsatt tjene penger. En ny forretningsmodell kan være på vei inn.

Men flyselskapene kan gå enda videre når det gjelder å hente penger fra sine kunder. De kan bygge et dypere og mer personlig forhold basert på passasjerenes øvrige ønsker og behov.

Passasjerdata er forretningsgrunnlaget

Det betyr at et flyselskaps fremtidige verdi vil være knyttet til hvor effektivt det kan utnytte data samlet inn fra sine kunder. Dette er det som Facebook og Google allerede gjør. Flyselskapene er for øyeblikket ikke engang i nærheten av å realisere det fulle potensialet av sin forretningsinformasjon (business intelligence). Hvis de kan forstå passasjerenes behov bedre kan de samhandle mer effektivt med passasjerene, og hjelpe dem til å ha en god tur sett på fra perspektivet totalopplevelse. Det blir en markant forandring fra i dag der det å fly er stressende og belastende.

nytt_norge_leiebil_sommerferie

Leiebil raskt og billig via flyselskapet gir god totalopplevelse.

WOW sier de også ser på mange innovative måter for å belønne sine passasjerer økonomisk. Dette inkluderer at passasjerer bruker sosiale medier til å generere virksomhet for WOW, og dermed kan gjøre sine kunder til flyselskapets merkevare ambassadører.

Passasjerene blir markedsførere og får betalt i win-win

Ved å bruke teknologi og sosiale medier er det mange muligheter. Folk tar bilder mens de reiser, kommenterer turopplevelsen på sosiale medier, og deler sine erfaringer. Flyselskaper kan invitere passasjerer til å spre meninger om flyselskapet de bruker, og kan belønne passasjerene for det.

Mange flyselskaper sliter med sitt image og sine forretningsmodeller. De lever i en verden som stadig endrer seg voldsomt, og parolen er bli bedre eller forsvinn.

Totalopplevelse kan være det nye mantraet, nettverkssamarbeid kaller noen det, og hvem er det som skal være integrator og koordinator for reisen din. Vi trenger krefter som skaper positive endringer overalt, og utradisjonelle tiltak trenger vi fra de fleste flyselskaper i dag. Vi ser fram til det nye og bedre som kommer. Det blir en ny helhet for reiser.

Det er mye nytt som kommer fra flyprodusentene i årene som kommer - her Airbus .

Linker

WOW

NORWEGIAN

RYANAIR

VUELING

The Airports of the Future Are Here.