Det gode liv gir full fart

Cittaslowbevegelsens symbol og tanker sprer seg - ta det rolig lev livet

Få et godt liv ved å bidra til et godt lokalmiljø er oppfordingen fra Cittaslow.

Naturen rundt Sokndal har nye å by på. Folket i Sokndal har sluttet seg til Cittaslow bevegelsen som har det gode lokale liv som mål. Det er en internasjonal organisasjon som startet i 1999 i den italienske byen Chianti, og har fått tilslutning over hele verden med 192 byer og kommuner som medlemmer. Innbyggertallet skal være mindre enn 50.000.

Store gode tanker - gleden ved et rolig liv

Den store tanken er at et godt liv er basert på gode gamle prinsipper som omtanke for miljøet, årstidenes særtrekk, omtanke for innbyggernes gode helse, autentisk mat og produkter, fascinerende lokalt håndverk, kunst, samlingsplasser, teatre, butikker og spisesteder, steder for sjel og ånd, vel bevarte landskap og respekt for tradisjoner og gledene ved et rolig liv.

Vakkert sted og fine rolige langsomme folk

Det gode liv

Cittaslow bevegelsen i Norge har fire kommuner Sokndal, Eidskog, Ulvik og Levanger som medlemmer. Visjonen for kommunene er "Det gode liv", og man ønsker at det skal være godt for alle å bo i kommunen og at alle besøkende skal få en så god opplevelse at de kommer igjen og igjen. Et viktig arrangement i Sokndal er Kjærlighetsveko der tanken er å vise omsorg og ta godt vare på hverandre. Mottoet er : Kjærlighedsvego i Sokndal - gje kjærlighed heila åre.

Sokndal har kjærlighetsuke - hele året

Metodisk organisering

Cittaslow arbeidet er systematisk lagt opp innen miljøarbeid, infrastruktur, tekniske løsninger for bymiljøet, fremme av lokal produksjon, gjestfrihet og informasjon. Det er byer og kommuner som er medlemmer, men enkeltpersoner kan bli støttemedlemmer.

Tenk over det - bli medlem

Noe for deg og din kommune eller by? Et godt liv er mulig og er en aktivistoppgave på den positive siden av rammen for politisk styrt aktivitet. Flere aktivister takk - det gode liv venter.

Hilsen til Eidskog

Linker

Det gode liv i Norden

Det gode liv i Sokndal

Cittaslow internasjonalt

Eidskog Kommune

Levanger Kommune

Ulvik Herad

Riksantikvaren har kalt Sogndalstrand "kystens Røros"

Slow Food