Bitcoin opp 80% mer kommer

Virtuelle valutaer som Bitcoin får hjelp av Apple og er i medgang

Her er link til graf som vi viser utviklingen i dollar.

De første automater for bitcoin til kontanter er kommet til Singapore og London. Etter Brexit kan London bli uavhengig av EU som planlegger et hardt bitcoin regime.

Ethereum sin virtuelle maskin EVM skal lanseres for å gjøre det mulig å sette opp generelle digitale valutaer samt såkalte smarte kontrakter der alle kan sende penger til hvem som helst. Arbeidet videre skal være community driven, non-profit og fullt ut desentralisert.

Les her: Bitcoin i storm spennende digital kryptovalutautvikling.

I Argentina er bitcoin hett fordi UBER aksepterer bitcoin, og argentinske myndigheter liker ikke det.

Bitcoin kan falle når utbyttet av miningen halveres: Se her om halveringen - den andre: The Bitcoin block mining reward halves every 210,000 blocks, the coin reward will decrease from 25 to 12.5 coins.

I Kina er flere bitcoin-minere tatt ned på grunn av strømtyverier, og omfanget er så stort at det har gitt redusert miningkapasitet for bitcoin. Kina dominerer nå miningen. Det er også interessant at den svenske stormineren KNC har erklært seg konkurs. Det blir stadig tyngre å mine ved at utbyttet stadig blir mindre. Stiger verdien kan det bli attraktivt likevel.

Les her: Vasker NOK 35 milliarder i Bitcoin: Alvoret om digitale penger er begynt.

BREXIT får betydning for digitale valutaer når hele EU- systemet knaker i sammenføningene. Valutaproblemer som følge av ustabile økonomier er er en en del av årsaken til bruddet, og en moden digital kryptovaluta kan bidra ved at pengemengden der holdes konstant og ikke reguleres opp og ned etter uklare regler av sentralbankene. De store svingningene i bitcoin er ikke av det gode, men kan overvinnes.

Bitcoin og Apple var problematisk, og Microsoft er også med.

Teknologifirmaene er med

Apple (AAPL) ga mange noe å tenke på under en av sine Worldwide Developers Conferences og mest av alt fikk kanskje bitcoinbrukere noe å ta med seg. Apple hinter at de vil ha bitcoin apps tilgjengenlige i forbindelse med sitt operativsystem. I følge de nye Apple App Store guidelines heter det: "Apps may facilitate transmission of approved virtual currencies provided that they do so in compliance with all state and federal laws for the territories in which the app functions." Ja, kanskje bitcoin, feathercoin, litecoin og de andre blir å se i App Store? Men hva Apple mener med godkjent virtuell valuta - det gjenstår å se.

Volatil bitcoinkurs

Kursen på bitcoin har variert sterkt, fra USD 660 etter å ha vært helt nede på USD 360. Etter å ha gått opp ned en stund srtartet oppgangen, og har vært oppe i USD 665, nå er kursen litt over 400.

Flere og flere forstår nå at dette er en teknologi som kan forandre verden. Roger Ver er en bitcoin investor som er kalt Bitcoin Jesus, og han mener de store variasjonene fortsatt er mulige, men at trenden vil gjøre at hver bitcoin snart vil være verdt minst titusener av dollar, og at det vil skje hurtigere enn noen kunne vente.

Bitcoin hoodie - noe for deg?

Bitcoin tilbake, men kampen pågår

Etter at Mt. Gox ble raidet og ikke kunne gjøre opp for seg er det mange som har spådd bitcoins død. Det behøver ikke bli slik, og de smarte folka bak bitcoin er i gang med å rette opp skadene.

Tilliten til digitale kryptovalutaer fikk seg en smell, men tilliten til den overordnede ideen bak bitcoin er fremdeles sterk. Det er valutaspekulantene som nå er rammet fordi likviditeten forsvant en god stund etter at Mt. Gox stengte og de andre innvekslingsstedene ble svært forsiktige, og måtte arbeide hardt for å finne ut om de kunne bli utsatt for noe lignende som Mt. Gox.

Bitcoin har støtte

Bitcoins støttespillere er mange, blant andre brødrene Winkelvoss med sitt invekslingssted Winkdex. Den kjente utvikleren Marc Andreesen er en annen som sverger til bitcoin, og venter noe stort.

Noen av støttespillerne gikk offensivt ut og hevdet at det myndigheter i flere land som nå driver sabotasje. Da bitcoin ikke kan manipuleres av myndighetene forsøker de nå å få til en crackdown.

Mt. Gox var en skrekkopplevelse

Restrukturering av Mt. Gox

Investorene som ble flådd av Mt. Gox forsøker nå å få vekslingstedet i gang igjen. De dropper rettssaken som var varslet, og støtter en plan for å få det på beina igjen. Samtidig beskylder de børsen i Tokyo for bedrageri. Mt. Gox hadde omtrent 50.000 kunder som tapte anslagsvis NOK 1.5 milliard.

DISH på banen

Satelitt TV selskapet DISH i USA blir nå det største firmaet hittil som aksepterer bitcoin. Betalingsprosessoren Coinbase vil ta seg av veksling av bitcions til kontanter og omvendt for dem, og kostadene skal være lave.

Konferanse BitCoin 2014 i Amsterdam og 2016 i Vilnius

Konferansen i Amsterdam hadde over 2000 deltakere fra 51 land. Hovedintrykket fra konferansen er at mulighetene for bitcoin framover er positive. Se link til konferansen om å bygge digital valuta BitCoin 2014 i Amsterdam

Bitcoin Embassy Amsterdam 2014

Det var bitcoinkonferanse 2016 i Vilnius.

Bitcoins mørke side

Det påståes at bitcoin brukes mest av kriminelle som driver lyssky virsomhet. Dette viser seg å være en påstand som delvis er sann, uten at realitetene bak bitcoin påvirkes av den grunn, men de fleste kriminelle ser ut til å fortsette på gamle måten med betaling med svarte penger gjemt bort i de store banksystemene, og bruken av bitcoin til alminnelige transaksjoner fortsetter å øke.

Les her: Vasker NOK 35 milliarder i Bitcoin: Alvoret om digitale penger er begynt

Les flere artikler på NyttNorge. Se emnene våre og bruk søkefunksjonen. Stopp, tenk og gjør det.

Linker

Se CNBCs video "The bitcoin uprising"

Synspunkt: 6 grunner til at man ikke skal investere i bitcoin.