Baking soda natron supermiddel til din personlige pleie

Vask håret med baking soda natron

Ta en til to spiseskjeer med baking soda natron og bland med en halv teskje av din vanlige sjampo og vask håret slik du pleier. Du vil få et flott hår som resultat.

Naturstoffet baking soda natron

Hvis du vil ha økologiske og billige måter å holde kroppen ren og gi den litt ekstra pleie har du muligheten ved å bruke naturstoffet baking soda. Det brukes i dag til matvarer av mange slag, til rengjøring og som pH regulerende middel for pasienter på sykehus. Det er egentlig et vidundermiddel som vi har sluttet å bruke etterhvert som kjemikaliene overtok.

Baking soda kan brukes til mat og drikke, hjelpe deg med håret og huden, som deodorant, pust og ånde, for tennene, ørene og helt ned til beina dine.

Enkle, billige og gode hjelpemidler for personlig pleie.

Mange gode tips - og flere vil komme

Her kan du sjekke ut mange av de tingene du kan bruke baking soda til for å føle deg mer vel, bli renere og faktisk også sunnere. Vi gir deg tips om bruk av baking soda til å mykgjøre, vaske, rengjøre, fjerne lukt, balansere pHen din og spare massevis av kroner hver uke. Kampen for bedre personlig hygiene, mot skitt og fett, uønskede lukter, urenheter kan ende med seier og et rent hjem, ja faktisk også en bra kropp.

Økologisk er baking soda natron et mesterverk – du kan kvitte deg med mesteparten av kjemikalieblandingene kalt hygiene- og regjøringsmidler i boligen din – du kan få en kjemikaliefri hverdag.

Naturlig mineral

Baking soda natron finnes som et naturlig mineral mange steder i verden, og er en naturlig substans som berører alle levende vesener ved å balansere ut pH verdien i kroppsvæskene dine og CO2 en som du produserer i kroppsprosessene dine. Bruken av baking soda startet rundt 1845 rett etter at de første forekomster ble funnet. I dag er baking soda presset ut fra markedet av dyre kjemikalier med tung markedsføring, men baking soda gjør en rekke av disse oppgavene bedre, sunnere og mye billigere.

Vask kosmetikkbørstene dine i baking soda natron.

Her er noe du kan gjøre, og flere tips vil komme etterhvert så følg med

 • Du kan friske opp pusten din daglig ved å bruke en halv teskje baking soda natron i et glass vann til å gurgle halsen din med. Dette hjelper til med å kontrollere bakteriebalansen i munnen dins å pusten din blir frisk.

 • Hvis du er alt for varm en dag ute i solen kan du ta et bad med to kopper baking soda natron for å kjøle ned kroppen din.

 • Du får myke hender ved å løse opp litt baking soda natron i vannet du vasker hendene dine i. Gjenta dette av og til – et par ganger i uka – og du beholder myke hender.

 • Har du sår etter barbering i ansiktet eller på beina? Du kan få rask lindring fra barberingssår ved å ha på en tynn pasta av vann og baking soda på det utsatte området.

 • Få lindring fra insektbitt ved å blande baking soda natron og vann til en tykk pasta. Spre dennne over omradet som klør og la det sitte et par minutter. Baking soda natron vil indre insektstikk som klør.

 • Trenger ansiktet ditt en dyprensing etter at du har kokt med oljer eller svettet mye? Du kan gi deg selv en forfriskende ansiktsrens ved a lage en tynn pasta av vann og baking soda natron og rens ansiktet ditt med denne blandingen.

 • Hvis du barberer deg i armhulene kan du ha litt bakingsoda under armene dine for å lindre sår etter barbering, og det vil virke som en deodorant også.

 • Du kan holde hendene dine myke ved å bruke litt baking soda i vannet når du vasker opp. Baking soda natron vil holde hendene dine myke uansett hvor stor oppvasken er.

 • Hvis du vil bli kvitt hudfortykninger eller træler i huden kan du bruke en tykk pasta av baking soda natron og vann som du kan gni over huden, la det sitte en liten stund og skyll det vekk.

 • Har du vært kreativ med merkepenn eller maling så kan du fjerne farger og malingsrester fra hendene dine ved å lage en pasta av baking soda natron og vann i hendene dine og vaske det bort.

 • Du kan bruke baking soda til å absorbere fuktighet. Strø litt baking soda natron på lårene dine, mellom lårene dine og det vil virke som en absorbent og få deg til å å føle deg frisk og ren – spesielt på varme sommerdager.

 • Hvis du har en allergisk reaksjon fra mat eller medisiner kan du få lettelse fra kløen. Ta to koppper baking soda natron i badet ditt og gni baking soda natron over stedene som klør og plagene dine vil forsvinne. Dette er ingen behandling av den allergiske reaksjonen, men vil lindre kløen til allergimedisinen din virker.

 • Hvis du har utslett som klør kan du få lindring ved å blande baking soda natron og vann til en tykk pasta som du sprer over området og lar det sitte et par minutter. Baking soda natron vil også lindre insektstikk som klør.

 • Barn med feber kan gis en lettelse i feberen en stund. Noen ganger tar det tid før medisinen virker, og da kan du få en høy feber raskt ned ved å bruke baking soda natron i badevannet.

 • Lider du eller barna dina av acne? Du kan få lettelse fra acne ved å bruke en pasta av baking soda natron og vann som du smører på acne-området og lar det tørke i ca. 10-15 minutter. Dette er en mild ansiktsskrubb som du kan rense vekk uten å gni eller irritere ansiktet ditt.

 • Føles håret ditt klumpete, fettet eller voksaktig? Du kan gi håret ditt en rask «pick-me-up» ved å blande to bordskjeer baking soda natron med en teskje av din vanlige sjampo og vaske som vanlig. Du vil se at håret ditt blir lettere og mindre fettet.

 • Kammer og hårbørster kan rengjøres ved å koke opp en panne med vann, tilsette en kopp med baking soda natron og koke kosten og kammene noen minutter. Skyll i varmt vann etterpå og du får børster og kammer som er rene og blanke. Kok bare en kort stund så du ikke lager skader.

Baking soda natron til hendene

Hva venter du på? Start nå og livet ditt blir straks lindret av magisk baking soda natron.

Her litt mer bakgrunnsinformasjon

Natron eller baking soda har kjemisk formel NaHCO3, og kalles på engelsk baking soda, sodium bikarbonate, bicarbonate of soda, sodium bicarb eller bare bicarb.

Et annet stoff som ligner litt er sodium carbonate med formel Na2CO3 og kalles vaskesoda, soda aske, soda krystaller.

Bakepulver er et kjemisk hevemiddel for baking der man kombinerer baking soda NaHCO3 med en syre som varierer fra land til land.

Naturlig stoff

Baking soda natron er et naturlig stoff som kan brukes til rengjøring, alene eller sammen med andre stoffer, regulering av pH, brukes til å skure, vaske, rengjøre, fjerne lukt og forsiktig fjerne skitt fra mange stoffer og materialer samtidig som den fjerne lukt. Den er en flott rengjører fordi den nøytraliserer mange substanser som forårsaker lukt og flekker.

I industrien brukes baking soda til å lage glass og til å produsere andre kjemikalier. Baking soda er ofte en viktig ingrediens i skurepulver og kraftigere rensemidler.

Baking soda ble først brukt av bakere til å lage brød – heve brød. Den fanger CO2 i brødet og gjør at det hever seg. Dette gjøres fremdeles, men baking soda brukes i dag til mange formål innen industri, rengjøring og luktfjerning.

Rundt 1930 ble de største forekomstene av baking soda funnet i Wyoming i USA, og det er store forekomster i Europa og Asia.

Miljøvennlig

Baking soda er miljøvennlig da den finnes naturlig, og skader ikke miljøet. Den finnes overalt i naturen, sjøen, jorda, i maten vår, i kroppen vår, og baking soda nøytraliserer mange andre stoffer og er til hjelp i vårt daglige liv. Det er trygt og du kan spise det. Hvis du tar en teskje og spiser den så er smaken ikke den beste, men kroppen skades ikke på noe vis.

Godt råd er å starte straks

La oss derfor starte å bruke av baking soda som du kan spise, du kan vaske opp med det, vaske håret, vaske klær og fjerne lukt. Baking soda er et veldig bra produkt som kan være til stor nytte for deg.

Baking soda kan også resirkuleres, og hvis du har brukt den til luktfjerning i kjøleskap, frysere, kjøkkenskap etc. kan den etterpå brukes til å rengjøre disker, gulv og klær.

For personlig hygiene kan baking soda benyttes til stor nytte og du kan kutte ut dyre kjemikalier. Prøv en uke og du vil aldri gå tilbake til stinkende og dyre kjemikalier igjen. Vi kommer tilbake med flere konkrete tips.

Linker

Sodium bicarbonate natrium bikarbonatbikarbonat baking soda natron

Baking soda natrium bikarbonat til alt

Natural neauty baking soda face wash