Å jobbe overtid er ikke smart

Vær din egen mester

De som jobber overtid for andre kan ikke regne. Overtid skattes hardt på marginalskattnivå, og mange tør ikke en gang be om den overtidsbetaling praktisk talt alle har krav på. Tilskudd til overtidsmiddag er som peanøtter å regne.

Du graver deg ned i avhengigheten til andre, du blir trøtt og sliten, du får ikke gjort det du helst vil gjøre. Livet ditt blir ufritt og leit, du kunne like gjerne vært innelåst.

Du sier at det er fordi du vil gjøre karriere. Da er du helt urealistisk, for det er bare en liten ensifret prosent av alle som er i jobb som greier å gjøre karriere noe sted. Er du kvinne kan du glemme det fullstendig, for sjansene for karriere for kvinner er mikroskopiske.

Les her om hvorfor karriere i arbeidslivet bare er for de få

Ikke bruk så mye tid på kontoret

Inne i deg har du en kilde til aktiviteter du kan holde på med, en uendelig strøm av ting du har lyst å gjøre. Begynn der for det er klokt.

Les her om hvordan du selv skaper livet ditt sammen med de store kreftene i universet

Den som skjønner sitt eget beste lar være å jobbe overtid

Finn deg et magisk sted å være eller gjør noe spennende som er utenfor komfortsonen din. Det er bare fantasien som setter grenser, og du behøver ikke reise langt vekk heller for å få det til. Lei deg en hytte i to uker, konsentrer deg dypt og skriv en roman mens du sitter der. Reis til Frankrike eller Spania og finn steder der ingen annen nordmann har vært før. Lær deg å programmere, synge, hogge ved eller plante epletrær og du vil se at livet får nye dimensjoner.

Mental avspenning i Tibet er en god begynnelse

Du kan enkelt og greitt besøke tibetanske munker og se og høre hva de tenker og gjør. Her er et forslag om tur til ukjente områder nær Tibet for å finne landets sjel

En tur til det opprinnelige Shangrila som ligger i Yunnan i Kina kan bli det neste. Lag deg en liste og en plan, men hold det enkelt.

Her kan du lese om hvordan du skal bruke enkelhet for å nå dine mål

Samara i Costa Rica er også bra. Lær deg noe spansk før du reiser så blir det bra i den lokale kommunikasjon.

Kanskje du er interessert i å lese om det paradigmeskiftet mot sannhet som er på vei

Les flere artikler på NyttNorge. Se emnene våre og bruk søkefunksjonen. Stopp, tenk og gjør det.