Å få jobb er alt som teller

Få en grønn utdannelse og framtida sikres - for en stund

Den store veksten innen utdanning har skjedd i samfunnsfag og humanistiske fag, og kapasiteten innen realfag og ingeniørfag er den samme. Disse ledende fagene blant ungdom gir få muligheter for jobb i industrien, og næringslivet liker ikke dette. Det nye nå er å være på jobb som ingeniør for en grønn fremtid, men det "pågår en pervers konkurranse om studenter". Ingeniørene som ikke var grønne for få år siden skal nå bli grønne, de skal skifte ham. Alt som teller for det såkalte næringslivet er å tjene penger.

Les her: Bedriftene trenger deg ferdiglaget uten nysgjerrighet. Utdannelse å gjøres klar for jobb (eller livet?).

Les her: Du får betalt for å kaste bort livet ditt på jobb for andre. Bedrifter har fått monopol på arbeidskraft via propaganda i generasjoner.

Å tjene penger er nødvendig, og å bli proff fotballspiller er mulig, men slett ikke enkelt. Mange vil synes det er ganske kjedelig også. På toppnivå er de artister, og de besnærer oss alle. De er ikke mange.

Les her: Samfunnets totale kontroll ødelegger selvstendighet livsglede. Repet snøres sammen for alle.

En tanke gjelder alle i disse tider og i dette samfunnet, og det er å få seg jobb og tjene penger. Helt fra barnsben podes meldingen inn: få en jobb, tjen penger. Mulighetene sjekkes, og vi går dit pengene ligger. Personlige interesser og idealer skyves i bakgrunnen. Rapporter fra NTNU forteller at industrier som betaler og har mange ledige jobber trekker mest. Utdannelse innen bærekraftig orientert virksomhet var bare delvis interessant for vi tjener ikke så mye der. Nå er tonen en annen - bli grønn.

Karusellen går fortere og fortere, og skiftet fra oljeingeniør til grønn ingeniør har tatt bare noen få år.

Hvor er betalingen høyest nå da? Om et år? Om 20 år?

Oljebransjen er i vansker, tilhørende industrier sliter, og usikkerheten sprer seg, men det grønne lokker. Hvor er betalingen høyest nå da ?

Les flere artikler på NyttNorge. Se emnene våre og bruk søkefunksjonen eller les de anbefalte artiklene våre. Stopp, tenk og gjør det.